fbpx

Hitra dostava (1-3 dni). Brezplačna dostava pri naročilih nad 30 €.

Dne 18.3.2020 smo spremenili pogoje poslovanja in sicer, računi in navodila se več ne pošiljajo v tiskani obliki, ampak samo v elektronski obliki na elektronski naslov ki ga navedete ob naročilu.

Hitra dostava (1-3 dni). Brezplačna dostava pri naročilih nad 30 €.

Dne 18.3.2020 smo spremenili pogoje poslovanja in sicer, računi in navodila se več ne pošiljajo v tiskani obliki, ampak samo v elektronski obliki na elektronski naslov ki ga navedete ob naročilu.

  • 0
    • V košarici ni izdelkov.

Zaščitno mazilo za tačke

8.90 

Mazilo je namenjeno zaščiti kože in blazinic na šapah ob stiku z vlažno in mokro podlago, s soljeno podlago, grobim snegom, negi razpokanih in obrabljenih blazinic ter negi suhih in razpokanih otiščancev. Temelji na olivnem olju, ognjiču, čebelnemu vosku, lanolinu in vitaminu E, tako da ga lahko kuža zaužije, ko si liže tačke.

Opis sestavin

Ekstra deviško oljčno olje se vpije v globlje plasti kože (tudi blazinic), jih vlaži in preprečuje pokanje. Z naravnimi vitamini in antioksidanti dodatno ščiti celice pred oksidativnimi poškodbami ter spodbuja njihovo obnovo.

Lanolin in čebelji vosek ostajata v gornjih plasteh in preprečujeta izsuševanje ter tvorita tanko zaščitno plast na površju blazinice. Čebelji vosek deluje tudi protivnetno, lanolin pa je zelo primeren za suho in razpokano kožo (blazinice).

Ognjič je namenjen celjenju ter obnovi blazinic in kože med šapami. Vsebuje snovi, ki delujejo protibakterijsko in protiglivično, velikokrat se uporablja pri zdravljenju raznovrstnih kožnih vnetjih.

Vitamin E je močen antioksidant, zvišuje odpornost kože, hkrati pa ohranja ostale sestavine mazila sveže in aktivne. Zato mazilo ne vsebuje nobenih sintetičnih in nevarnih konzervansov.

Ni na zalogi

Šifra: 5030 Kategoriji: , ,
Deli:

Mazilo je namenjeno zaščiti kože in blazinic na šapah ob stiku z vlažno in mokro podlago, s soljeno podlago, grobim snegom, negi razpokanih in obrabljenih blazinic ter negi suhih in razpokanih otiščancev. Temelji na naravnih sestavinah in ni škodljivo, tudi če ga kuža zaužije, ko si liže tačke.

Nega tačk

Pogosto lizanje tačk, rožnato-rdečkasto obarvana dlaka in pordela koža med šapami je nekaterim skrbnikom psov dobro znano, še posebej v vlažnih in zimskih dneh, ko so pločniki izdatno zasoljeni. Vnetja in poškodbe kože med blazinicami pa niso tuja niti v jesenskih in pomladnih vlažnih dneh, saj se zaradi stalne vlage med blazinicami hitreje razraščajo glivice.

Kako lahko ukrepamo

Najbolje je, da poškodbe in vnetja tačk preprečimo. Priporočljivo je, da pasje tačke dodatno zaščitimo z mazilom, ki preprečuje poškodbe in izsuševanje blazinic. Mazilo naj bo sestavljeno iz naravnih sestavin, takšnih ki ne škodijo, tudi če jih kuža zaužije. Pomembno je tudi, da je mazilo obstojno in se ne izpere ob prvem stiku s podlago. Kadar uporabljamo zaščitne copatke je potrebno upoštevati, da običajno nudijo mehansko zaščito, ne ščitijo pa vedno pred vlago, zato je priporočljivo copatke kombinirati z mazilom. Ko pride do izbruha glivic ali bakterijskega vnetja in si kuža tačke izdatno liže je pomembno da obiščemo veterinarja, ki bo določil potek zdravljenja in svetoval dodatne ukrepe.

Mazilo za tačke PalVital

Mazilo je skrbno zasnovano tako, da ščiti pred zunanjimi vplivi, preprečuje razraščanje glivic in spodbuja obnovo kože na blazinicah. Temelji na naravnih sestavinah in ni škodljivo, tudi če ga kuža zaužije, ko si liže tačke. Zaščitno mazilo je potrebno nanesti pred vsakim sprehodom. Po sprehodu pa tačke nežno očistiti z vlažno krpo, da iz nje izperemo sol in nečistoče. Prostore med blazinicami je priporočljivo čim bolje osušiti s suho krpico (pri brisanju ne smemo biti grobi, da ne poškodujemo prstov). V primeru izsušenih in razpokanih blazinic po čiščenju tačk zopet nanesemo mazilo.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zaščitno mazilo za tačke”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja