fbpx

Hitra dostava (1-3 dni). Brezplačna dostava pri naročilih nad 30 €.

Dne 18.3.2020 smo spremenili pogoje poslovanja in sicer, računi in navodila se več ne pošiljajo v tiskani obliki, ampak samo v elektronski obliki na elektronski naslov ki ga navedete ob naročilu.

Hitra dostava (1-3 dni). Brezplačna dostava pri naročilih nad 30 €.

Dne 18.3.2020 smo spremenili pogoje poslovanja in sicer, računi in navodila se več ne pošiljajo v tiskani obliki, ampak samo v elektronski obliki na elektronski naslov ki ga navedete ob naročilu.

  • 0
    • V košarici ni izdelkov.
zimske-nevarnosti-za-pse

Zima je čudovit čas, ko številni kosmatinci uživajo v tekanju po belih strminah in igri v snegu. Je pa tudi čas, ko nanje preži cel kup nevarnosti, ki so povezane z mrazom, snegom, ledom in sredstvi proti zmrzovanju. Preberite si katere varnostne ukrepe morate sprejeti, da bi zagotovili varnost svojemu psu tudi v zimskih dneh.

Zavarujte svojega psa pred mrazom!

Ko temperature padejo pod ničlo, so psi izpostavljeni možnosti podhladitve, še posebej kadar so na mrazu dalj časa oziroma če je njihova dlaka premočena. Zato je v zimskem času priporočljivo skrajšati sprehode v ekstremno nizkih temperaturah oziroma poskrbeti, da se pes med sprehodom ves čas giba. Pozimi izberemo bolj kalorično hrano ali nekoliko povečamo dnevni vnos kalorij, saj v zimskem času pasje telo potroši več energije, da lahko ohranja optimalno telesno temperaturo. Psov ne puščamo sedeti zunaj na mrazu, še posebej ne v snegu in dežju.

Pse z zelo kratko dlako, pse, ki nimajo podlanke, mladičke, starejše pse in pse, ki okrevajo po bolezni, je priporočljivo obleči v nepremočljiv plašček. Obleči je priporočljivo tudi pse, ki živijo v dobro ogrevanih stanovanjih, saj njihovo telo pri prehodu ven doživi večji šok kot telo tistih psov, ki bivajo v hladnejših razmerah. V snegu in dežju se izogibamo uporabe pletenih oblačil, ki lahko, ko so mokra, naredijo več škode kot koristi.

Po sprehodu psa temeljito osušimo. Pri tem si lahko pomagamo z brisačo ali vpojnim kopalnim plaščkom iz mikrotkanine, ki bo pred vlago in umazanijo zaščitil tudi naše pohištvo!

Kopalni plašček za pse je narejen iz visokovpojne, izredno mehke, okolju prijazne mikrotkanine. Zaradi praktične oblike ga je psu zelo enostavno nadeti in sneti. Priročen ježek okoli vratu in pas za okrog pasu omogočata, da plašček ostane na mestu, tudi če se pes stresa. Plašček zaščiti vaše pohištvo pred otresanjem in pospeši sušenje dlake, tudi pri psih z veliko podlanke!

Pazite se sredstev proti zmrzovanju!

Ena izmed največjih nevarnosti, ki v zimskem času preti našim kosmatincem, so sredstva proti zmrzovanju oziroma antifriz. Ta ima prijeten vonj in sladek okus, zato živali izjemno privlači, a je tudi močno strupen, njegovo zaužitje pa lahko povzroči celo smrt! Sredstva proti zmrzovanju torej shranjujemo izven dosega pasjih smrčkov, psom ne pustimo v garažo in na parkiriščih in v garažah preprečimo, da bi pes lizal tla, pri čemer bi lahko polizal ostanke antifriza.

Sol in kemikalije so največji sovražniki pasjih tac!

Pasje tačke so v zimskem času najbolj izpostavljen del pasjega telesa. V prvi vrsti jim škodi mraz in suh zrak v stanovanju, pa tudi vlaga in grob teren lahko povzročita razpokanje kože blazinic. Najhuje od vsega pa na tačke vplivajo sol in kemikalije, ki so primešane soli za posipanje pločnikov. Te so tako grobe do pasjih tačk, da lahko povzročijo celo opekline! Psi zaradi soli in kemikalij pozimi pogosto šepajo, tačke pa (še posebej kadar so razpokane in poškodovane) jih pečejo. Kemikalije so nevarne tudi v primeru, da jih pes poliže in zaužije.

Preventivno, za zaščito in nego pasjih tac pozimi, lahko storimo dve stvari:

  • Tačke zaščitimo z negovalno-zaščitnimi mazili za tačke
  • Tačke redno, po vsakem sprehodu, temeljito očistimo

Za enostavno, hitro in temeljito čiščenje tačk priporočamo uporabo praktične posodice za čiščenje pasjih tačk, ki z mehkimi silikonskimi ščetinami omogoča hitro, enostavno in učinkovito čiščenje tačk po vsakem sprehodu. Je nežno do pasjih tačk in z njih učinkovito odstranjuje:

  • zemljo in blato,
  • pesek,
  • sneg in sol,
  • bakterije in
  • škodljive kemikalije.

Set sestavljajo trije deli: posodica, silikonski vstavek s ščetinami in pokrov. Vsi deli so pralni pod tekočo vodo ali v pomivalnem stroju in ne vsebujejo škodljivih BPA.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja